divendres, 9 d’octubre de 2015

GRANETAGRA

Recentment ha obert una nova botiga de productes a granel a Barcelona, al barri de Gràcia, de la mà de la meva amiga Mari Medina i el seu company Mateo Locatelli. Es tracta de Granetagra.Quan Mari em va començar a explicar el seu projecte, fa gairebé un any, em va demanar quines farines espero jo trobar quan vaig a una botiga d'aquest tipus.
I aquí van començar les nostres converses sobre farines, tipus de moltura, tipus de cereals, diferents forces, usos, tipus de pans, coques, brioxeria, dolços... I d'aquestes converses ha sorgit la selecció final de farines que Mari ha escollit per la seva botiga: podem trobar gairebé tota la gamma de farines eco i a la pedra de Roca Fariners, així com les seves farines convencionals. Tanmateix les farines de Roca comparteixen protagonisme amb les eco i a la pedra de Moulin de Colagne. Totes dues són grans farineres de qualitat i el seu producte és estimat tant pels forners professionals com els aficionats a les masses. No puc deixar d'esmentar una altra farina estimada per la seva versatilitat que trobem a Granetagra, la Tradicional Zamorana, així la seva companya eco Flor Cere.

Així doncs a Granetagra trobem un festival de blats, espelta, kamut, sègol en la seva versió integral, tamissada o refinada... I com que no tot és gluten al món de les farines, també hi trobem de mill, de blat de moro, d'arròs, de fajol, de quinoa, cigró, etc... En total, més de 30 tipus diferents de farines, per triar i remenar.Però Granetagra no és només una botiga de farines, aquestes només representen una part. Allà podem trobar una gran varietat de llegums, arrossos de diferents tipus (rodó, salvatge, etc...), cereals i grans com ara quinoa, amarant, mill, civada, sèsam, lli, rosella, xia...; fruits secs, fruita dessecada, mueslis diversos (em va cridar molt l'atenció un d'amarant amb fruites del bosc) i vora seixanta tipus diferents d'espècies.

És un festival pels sentits, un plaer pel paladar i un bon gust pels productes de qualitat. A més a més, tots els productes estan ben distribuits, etiquetats i senyalitzats, de manera que l'acte de triar i comprar es fa ben fàcil.

No puc acabar aquest article sense afegir que la botiga és molt agradable, decorada amb bon gust, i no per això cara en els seus preus.

Moltes gràcies a Granetagra per haver confiat en la meva humil "assessoria" en l'apartat de farines, que tractaré de millorar per acabar d'arrodonir.

I molta molta sort i èxit en aquesta aventura d'emprendre!! Endavant!

Granetagra: C/ Ramon i Cajal 124, a tocar de la pl Joanic. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí els teus comentaris i opinions